Lithium knoopcel batterijen: kom nooit meer met de verkeerde thuis

Als u op zoek bent naar bepaalde lithium knoopcel batterijen, dan weet u dat er een groot aanbod is. Knoopcel batterijen herkent u gemakkelijk aan de vorm. Het zijn de ronde en platte batterijen die op een knoop lijken. Ze bestaan uit één cel en de behuizing is dan de minpool en de dop de pluspool. U heeft ze ongetwijfeld gezien in bijvoorbeeld uw deurbel, weegschaal, in het speelgoed van uw kinderen en in uw horloge.

Er zijn verschillende soorten knoopcel batterijen en u herkent deze aan de code. Maar omdat deze zo veel op elkaar lijken, is het erg gemakkelijk om met de verkeerde batterij thuis te komen. Hier vindt u informatie over de lithium knoopcel batterij en vindt u enkele tips waarmee u ongetwijfeld de beste aanschaft.

Kenmerken van lithium knoopcel batterijen

Er zijn een groot aantal verschillende soorten lithium knoopcel batterijen. U herkent ze gemakkelijk aan de code die altijd begint met de letters CR. De cijfers achter de naam vertellen u over de afmetingen van de batterij. De meest verkochte van alle lithium knoopcel batterijen is bijvoorbeeld de CR2032. U ziet aan de code dat deze een diameter heeft van 20 millimeter en 3,2 millimeter dik is.

Het feit dat u lithium knoopcel batterijen zoekt en niet, bijvoorbeeld, alkaline knoopcel batterijen, betekent dat u op het punt staat een batterij aan te schaffen die sterker zijn en die langer meegaan. Een groot voordeel van lithium batterijen is dat deze niet leeglopen bij lage- of hoge temperaturen. Als u deze batterij een tijdje niet gebruikt is de inhoud nog steeds hetzelfde en dat is bij alkaline batterijen wel anders. Lithium knoopcel batterijen zijn ideaal als er een langer vermogen nodig is, als de batterij aan temperatuurschommelingen wordt blootgesteld en als het apparaat niet constant in gebruik is.

Andere soorten knoopcel batterijen

De lithium knoopcel batterijen hebben dus net wat meer kracht en dat ook op de lange termijn en bij bepaalde omstandigheden. Er zijn ook andere soorten knoopcel batterijen, namelijk de alkaline knoopcel batterij met een code die begint met LR. Er zijn specifieke zilveroxide knoopcel batterijen voor horloges en gehoorapparaten. Voordat u naar de winkel stapt of uw batterijen online aanschaft is het dus wel verstandig om exact te bepalen welke knoopcel batterijen u nodig heeft.

Zo koopt u nooit meer de verkeerde lithium knoopcel batterijen

Is het tijd dat u een nieuwe knoopcel batterij aanschaft? Dan gebruikt u de onderstaande tips om niet met de verkeerde thuis te komen.

  • Let op de codering van de batterij die u koopt. CR staat voor lithium en LR is voor alkaline batterijen. De getallen achter deze code geven de afmetingen van de batterijen aan.
  • Neem de originele batterij mee naar de winkel. Hier staat de juiste code op vermeld en komt u er toch niet uit, dan laat u hem zien aan een medewerker.
  • Indien u de batterij niet mee kunt nemen, maak dan een foto van de batterij met uw telefoon.
  • Vergeet niet om het bonnetje te vragen, zodat u uw batterij altijd kunt ruilen.

Voor meer informatie over lithium knoopcel batterijen kunt u terecht op Batterijenstunter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *