Wat kost een thuisbatterij om groene stroom mee op te slaan

Met een thuisbatterij sla je groene stroom, verwekt door bijvoorbeeld zonnepanelen, op een duurzame wijze op. Op deze manier kan je overtollig stroom opslaan en gaat het niet verloren. Dit is nog beter voor het milieu en voor je energierekening. De overtollige energie kan je altijd inzetten voor je huishoudelijke apparaten, en bijvoorbeeld wanneer de stroom een keer uitvalt. Maar wat kost nu eigenlijk zo’n thuisbatterij? Dat lees je in de ze blog. 

Gemiddelde prijs van een thuisbatterij

Er zit natuurlijk veel verschil in de prijzen van verschillende thuisbatterijen. Gemiddeld ligt de prijs van een kleinere thuisbatterij rond de €4.000. Middelgrote thuisbatterijen kosten tussen de €5.000 en de €8.000 en de grootste soort thuisbatterijen kosten rond de €10.000. Deze prijs hangt af van het merk, de kwaliteit en het vermogen. Waar je precies op moet letten leggen we verder uit in deze blog.

Capaciteit van de thuisbatterij

De capaciteit van de thuisbatterij is wellicht wel het meest belangrijke aspect om rekening mee te houden. De opslagcapaciteit bepaalt vaak ook wel het grootste gedeelte van de prijs van de thuisbatterij. De prijs loopt op naar mate de opslagcapaciteit hoger wordt. Let op dat je niet meteen kiest voor een batterij met een hele hoge opslagcapaciteit, want dit moet wel passen bij de stroomtoevoer van je woning. Produceren je zonnepanelen bijvoorbeeld maar een bepaalde hoeveelheid stroom, dan hoeft je thuisbatterij niet een grotere capaciteit wat betreft stroomopslag te hebben dan de zonnepanelen produceren.

Type thuisbatterij

Je hebt verschillende soorten thuisbatterijen op de markt. Zo heb je een lithium-ion batterij maar bijvoorbeeld ook een zoutwater batterij. De lithium-ion batterij is de meest gebruikte thuisbatterij die er momenteel op de markt is. De zoutwater batterij is een milieuvriendelijkere optie, maar is wel wat duurder in de aanschaf. Echter gaat de zoutwater batterij over het algemeen wel langer mee dan een lithium-ion batterij, wat het uiteindelijke rendement wel weer hoger maakt. 

Andere factoren die de prijs bepalen van een thuisbatterij

Er zijn nog andere factoren die de prijs bepalen van een thuisbatterij, zoals het merk en de plaatsingskosten. Echter zijn de capaciiteit en het type thuisbatterij wel de factoren die het grootste gedeelte van de kosten bepalen. Heb je een iets lager budget ga dan bijvoorbeeld voor een IKEA thuisbatterij, in plaats van een Tesla thuisbatterij. Vergelijk van beide wel goed de kwaliteit, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Meer informatie over thuisbatterijen en de kosten daarvan lees je op www.thuisbatterij-expert.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *